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Registros recuperados : 21 | |
1. | | GÓMEZ, J. F. M.; CÔNSOLO, N. R. B.; ANTONELO, D. S.; BELINE, M.; GAGAOUA, M.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Impact of cattle feeding strategy on the beef metabolome. Metabolites, v. 12, 640, 2022. 14 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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2. | | FIGUEIREDO, P. A. M.; HEINRICHS, R.; FRUCHI, V. M.; FAGUNDES, J. L.; MOREIRA, A.; CÔNSOLO, N. R. B.; SARTORI, D. L. Potencial produtivo de variedades de cana-de-açúcar destinadas para forragem. In: CONGRESSO NACIONAL DA SOCIEDADE DOS TÉCNICOS AÇUCAREIROS E ALCOOLEIROS DO BRASIL, 9., 2008, Maceió. Anais... Maceió: STAB, 2008. p. 527-531. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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3. | | CÔNSOLO, N. R. B.; FIGUEIREDO, P. A. M.; HEINRICHS, R.; SARTORI, D. L.; FAGUNDES, J. L.; MOREIRA, A.; FRUCHI, V. M.; PIMENTEL, F. P. Potencial produtivo de variedades de cana-de-açúcar destinadas para indústria. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIAS DA UNESP DRACENA 4.; ENCONTRO DE ZOOTECNIA UNESP DRACENA, 5., 2008, Dracena. Anais... Dracena: UNESP, 2008. Disponível em outras fonte: In: CONGRESSO NACIONAL DA SOCIEDADE DOS TÉCNICOS AÇUCAREIROS E ALCOOLEIROS DO BRASIL, 9., 2008, Maceió. Anais... Maceió: STAB, 2008. P. 523-525. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | | ANTONELO, D. S.; CÔNSOLO, N. R. B.; GÓMEZ, J. F. M.; BELINE, M.; PAVAN, B.; SOUZA, C.; GOULART, R. S.; COLNAGO, L. A.; SILVA, S. L. NMR-based metabolomics to assess metabolites correlated with beef sensory properties. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, INCOMST, 65., Postdam, Alemanha, 2019, 7 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. M.; BARBOSA, L. C.; PADILLA, A. H.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Metabolomic signature of genetic potential for muscularity in beef cattle. Animal Biotechnology, v. 32, n. 4 , 2021. 1 - 11 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | CÔNSOLO, N. R. B.; ROSA, A. F.; BARBOSA, L. C. G. S.; MACLEAN, P. H.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; TITTO, E. A. L. Preliminary study on the characterization of Longissimus lumborum dark cutting meat in Angus × Nellore crossbreed cattle using NMR-based metabolomics. Meat Science, v. 172, 108350, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; BELINE, M.; CAROSIO, M. G. A.; FLORES, D. W. M.; COLNAGO, L. A.; SILVA, S. L. The use of TD-NMR spectroscopy to predict the meat quality from animal with divergente genetic potential for growth. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 63., 2017, Cork, Ireland. Proceedings... Cork, Ireland: Wageningen Academic Publishers, p. 61-62, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | SARTORI, D. L.; FIGUEIREDO, P. A. M.; ANDRADE, L. A. B.; HEINRICHS, R.; MOREIRA, A.; CÔNSOLO, N. R. B.; ANJOS, I. A.; CARVALHO, G. J.; QUINTELA, A. C. R.; GARCIA, J. C. Características físicas de um solo cultivado com cana-de-açúcar e tratado com vinhaça, complementação nitrogenada e biológica In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIAS DA UNESP DRACENA 4.; ENCONTRO DE ZOOTECNIA UNESP DRACENA, 5., 2008, Dracena. Anais... Dracena: UNESP, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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9. | | FIGUEIREDO, P. A. M.; ANDRADE, L. A. B.; HEINRICHS, R.; MOREIRA, A.; CÔNSOLO, N. R. B.; SARTORI, D. L.; ANJOS, I. A.; CARVALHO, G. J.; QUINTELA, A. C. R.; GARCIA, J. C. Efeitos da vinhaça, complementação nitrogenada e biológica nas características químicas de um solo cultivado com cana-de-açúcar. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 28.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 12.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 10.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 7., 2008, Londrina. FertBio 2008: desafios para o uso do solo com eficiência e qualidade ambiental: anais. Londrina: Embrapa Soja: SBCS: IAPAR: UEL, 2008. 1 CD-ROM Disponível em fontes diferente:
In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIAS DA UNESP DRACENA 4.; ENCONTRO DE ZOOTECNIA UNESP DRACENA, 5., 2008, Dracena. Anais... Dracena: UNESP, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | CÔNSOLO, N. R. B.; BUARQUE, V. L. M.; SILVA, J.; POLETI, M. D.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; GOMEZ, J. F. M.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SARAN NETO, A.; SILVA, S. L. Muscle and liver metabolomic signatures associated with residual feed intake in Nellore cattle. Animal Feed Science and Technology, v. 271, 114757, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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11. | | ANTONELO, D. S.; CÔNSOLO, N. R. B.; GÓMEZ, J. F. M.; BELINE, M.; GOULART, R. S.; CORTE, R. R. P. S.; COLNAGO, L. A.; SCHILLING, M. W.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Metabolite profile and consumer sensory acceptability of meat from lean Nellore and Angus × Nellore crossbreed cattle fed soybean oil. Food Research International, v. 132, a. 109056, 2020. 1 - 9 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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12. | | ANTONELO, D. S.; GÓMEZ, J. F. M.; CÔNSOLO, N. R. B.; BELINE, M.; COLNAGO, L. A.; SCHILLING, M. W.; ZHANG, X.; SUMAN, S. P.; GERRARD, D. E.; BAILEIRO, J. C. C.; SILVA, S. L. Metabolites and metabolic pathways correlated with beef tenderness. Meat and Muscle Biology, v. 4, n. 1, a. 19, 2020. 1 - 9 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | GANDRA, J. R.; PEDRINI, C. A.; CÔNSOLO, N. R. B.; ACOSTA, A. P.; SENO, L. O.; BARBOSA, L. C. G. S.; NOIA, I. Z.; BUARQUE, V. L. M.; PADILLA, A. R. H.; COLNAGO, L. A.; GANDRA, E. R. S. Metabolome fingerprints, performance and carcass quality of beef calves supplemented with antibiotic free additive. Animal Biotechnology, 2020. 1-13 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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14. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; HIGUERA-PADILLA, A.; BARBOSA, L. C. G. S.; ZAWADZKI, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Selection for growth and precocity alters muscle metabolism in Nellore Cattle. Metabolites, v. 10, n. 58, 2020. 1 - 12 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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15. | | FIGUEIREDO, P. A. M.; ANDRADE, L. A. B.; HEINRICHS, R.; MOREIRA, A.; CONSOLO, N. R. B.; SARTORI, D. L.; ANJOS, I. V.; CARVALHO, G. J.; QUINTELA, A. C. R.; GARCIA, J. C. Rendimento de duas variedades de cana-de-açúcar provenientes de primeira soqueira, colhida sem queima e tratada com vinhaça, complementação nitrogenada e biodecompositor. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE ECOFISIOLOGIA, MATURAÇÃO E MATURADORES EM CANA DE AÇUCAR, 2008, Botucatu. Anais... Botucatu: Unesp-Botucatu, 2008. p. 200-204 Editado por: Carlos Alexandre Costa Crusciol, Rogério Peres Soratto, Edivaldo D. Vellini, Marcelo de A. Silva, Raffaella Rossetto. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | | FIGUEIREDO, P. A. M.; ANDRADE, L. A. B.; HEINRICHS, R.; MOREIRA, A.; CONSOLO, N. R. B.; SARTORI, D. L.; ANJOS, I. V.; CARVALHO, G. J.; QUINTELA, A. C. R.; GARCIA, J. C. Rendimento de duas variedades de cana-de-açúcar provenientes de segunda soqueira, colhida sem queima e tratada com vinhaça, complementação nitrogenada e biodecompositor. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE ECOFISIOLOGIA, MATURAÇÃO E MATURADORES EM CANA DE AÇUCAR, 2008, Botucatu. Anais... Botucatu: Unesp-Botucatu, 2008. 205-209 Editado por: Carlos Alexandre Costa Crusciol, Rogério Peres Soratto, Edivaldo D. Vellini, Marcelo de A. Silva, Raffaella Rossetto. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | LOBO, A. A. G.; CÔNSOLO, N. R. B.; DIAS, J.; MENEZES, A. C. B.; MARTINS, T. DA S.; SILVA, J.; MACHADO, F. S.; MARCONDES, M. I.; PFLANZER JR, S. B.; NASSU, R. T.; SCHEFFLER, T. L.; CHIZZOTTI, M. L. The use of dual energy x-ray absorptiometry (DXA) to predict the veal carcass composition. Journal of Food Composition and Analysis, v. 117, apr. 2023, 105104. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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18. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SAMUELSSON, L. M.; BARBOSA, L. C. G. S.; MONARETTO, T.; MORAES, T. B.; BUARQUE, V. L. M.; HIGUERA-PADILLA, A. R.; COLNAGO, L. A.; SILVA, S. L.; REIS, M. M.; FONSECA, A. C.; ARAÚJO, C. S. S.; LEITE, B. G. S.; ROQUE, F. A.; ARAÚJO, L. F. Characterization of chicken muscle disorders through metabolomics, pathway analysis, and water relaxometry: a pilot study. Poultry Science, v. 99, n. 11, 2020. 6247-6257 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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19. | | PEREIRA, T. L.; FERNANDES, A. R. M.; OLIVEIRA, E. R.; CÔNSOLO, N. R. B.; MARQUES, O. F. C.; MACIEL, T. P.; PORDEUS, N. M.; BARBOSA, L. C. G. S.; BUARQUE, V. L. M.; PADILLA, A. R. H.; COLNAGO, L. A.; GANDRA, J. R. Serum metabolomic fingerprints of lambs fed chitosan and its association with performance and meat quality traits. Animal, v. 1, n. 9, 2020. 1987 - 1998 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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20. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; SAMUELSSON, L. M.; MILLER, P.; MACLEAN, P. H.; MORAES, T. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Using TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef. Meat Science, v. 181, a. 108606, 2021. 1-10 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 21 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
13/10/2020 |
Data da última atualização: |
16/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
GANDRA, J. R.; PEDRINI, C. A.; CÔNSOLO, N. R. B.; ACOSTA, A. P.; SENO, L. O.; BARBOSA, L. C. G. S.; NOIA, I. Z.; BUARQUE, V. L. M.; PADILLA, A. R. H.; COLNAGO, L. A.; GANDRA, E. R. S. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Metabolome fingerprints, performance and carcass quality of beef calves supplemented with antibiotic free additive. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Biotechnology, 2020. |
Páginas: |
1-13 |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10495398.2020.1828095 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to investigate the effects of probiotics on pre-weaning performance, muscle, and fat deposition and serum metabolite profiles in male and female Senepol calves. Thirty new-born Senepol calves, 15 males and 15 females, were randomly allocated to the following treatments: CON a control group that received the basal creep feeding diet and PRO animals that received the basal diet with addition of 2 g/100 kg of body weight (BW) of probiotic. PRO supplementation did not change the DMI but increased average BW, final BW, ADG relative to animals fed CON. Additionally, PRO improved LMA and marbling. Regardless of the serum metabolite profile, the important metabolites for discriminating PRO and CON were glutamine, leucine, creatine, acetate, creatinine, arginine, glutamate, hippurate, glycerol, carnitine, lactate, carnosine, myo-inositol and histidine. According to gender, males had an overabundance of glutamine, glycerol, isoleucine, creatinine and glucose, whereas females had an overabundance of acetyl carnitine, glutamate and carnitine. In conclusion, the addition of PRO in the pre-weaning diet of calves increases performance, weight at weaning and muscle and fat deposition on the carcass, improving proteins and fatty acid metabolism, the immune system response and rumen development. |
Palavras-Chave: |
Nuclear Magnetic Resonance; Probiotic. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02195naa a2200289 a 4500 001 2125472 005 2022-08-16 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10495398.2020.1828095$2DOI 100 1 $aGANDRA, J. R. 245 $aMetabolome fingerprints, performance and carcass quality of beef calves supplemented with antibiotic free additive.$h[electronic resource] 260 $c2020 300 $a1-13 520 $aThe aim of this study was to investigate the effects of probiotics on pre-weaning performance, muscle, and fat deposition and serum metabolite profiles in male and female Senepol calves. Thirty new-born Senepol calves, 15 males and 15 females, were randomly allocated to the following treatments: CON a control group that received the basal creep feeding diet and PRO animals that received the basal diet with addition of 2 g/100 kg of body weight (BW) of probiotic. PRO supplementation did not change the DMI but increased average BW, final BW, ADG relative to animals fed CON. Additionally, PRO improved LMA and marbling. Regardless of the serum metabolite profile, the important metabolites for discriminating PRO and CON were glutamine, leucine, creatine, acetate, creatinine, arginine, glutamate, hippurate, glycerol, carnitine, lactate, carnosine, myo-inositol and histidine. According to gender, males had an overabundance of glutamine, glycerol, isoleucine, creatinine and glucose, whereas females had an overabundance of acetyl carnitine, glutamate and carnitine. In conclusion, the addition of PRO in the pre-weaning diet of calves increases performance, weight at weaning and muscle and fat deposition on the carcass, improving proteins and fatty acid metabolism, the immune system response and rumen development. 653 $aNuclear Magnetic Resonance 653 $aProbiotic 700 1 $aPEDRINI, C. A. 700 1 $aCÔNSOLO, N. R. B. 700 1 $aACOSTA, A. P. 700 1 $aSENO, L. O. 700 1 $aBARBOSA, L. C. G. S. 700 1 $aNOIA, I. Z. 700 1 $aBUARQUE, V. L. M. 700 1 $aPADILLA, A. R. H. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aGANDRA, E. R. S. 773 $tAnimal Biotechnology, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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